Ett svettigt Buddh!!!

Ett otroligt spännande race är avklarat i Indien.

Starten var hård som vanligt och denna gång fick Lotus-stallet en bra start i fältet. Erik, som var tillbaka igen, fick en bra start och tog de första kurvorna galant. Lotus och Toni ville inte släppa Red Bull helt ensam så han naglade sig fast i täten. Raksträckan i Buddh spelade en stor roll i detta race. Bilarna kom ut i hög växel och stack iväg som raketer på denna del. Härligt kört!!!

De andra stallen hakade av Petronas bilarna under första varvet och de utgjorde aldrig något större hot för de andra. Petronas har inte kört så bra under säsongen och är i stort sett uträknade från pallen.

Andra varvet på Buddh blev svettigt värre. Det var tight i kurvorna och ett enda misstag skulle kosta placeringar. Erik, i Red Bull-stallet, var tillbaka och det märktes. Han fightades hårt mot Toni i Lotus-stallet om första platsen. Bakom dem var det riktigt tätt och Ferrari, Lotus och Red Bull fightades hårt om 3:e plats.

Toni för Lotus höll undan och tog sin första seger. Grattis Lotus och till Toni!!

Som 2:a såg vi Erik glida in och Pasi för Lotus fick en härlig 3:e plats. Lotus tog in bra på täten med dessa placeringar.

Svettigt värre var det för Andreas och Ferrari, som höll undan för Red Bull. Andreas slutade som 4 och tog viktiga poäng för Ferrari.

Tack för en underbart race och spänningen som blev. Från ett härligt väder i Buddh ser vi framemot race i Baltimore.

 

– Lotus: 16p

– Red Bull: 12p

– Ferrari: 8p

– Mercedes: 3p

Bild

 

Lämna en kommentar